Hvem er @krirein?

Kristin Over-ReinHei, jeg heter Kristin Over-Rein. Jeg er:

Kontakt meg på:
kikkinno at gmail dått no
LinkedIn
Twitter: @krirein 


Dette er den tidligere presentasjonen min (2011) – har ikke hatt tid til å oppdatere den: 

Jeg jobber med sosiale medier i offentlig sektor, nærmere bestemt hvordan sosiale medier kan brukes til kunnskapsdeling internt i virksomheter. Dette er et forholdsvis upløyd mark, i hvert fall i Norge. Det er lite informasjon å finne om temaet på norsk.

Det siste året har jeg fått øynene opp for hvordan Twitter kan brukes til å dele informasjon om et felles interesseområde. De fleste jeg følger på Twitter jobber med sosiale medier, læring, organisasjon og ledelse. Jeg lærer noe nytt av dem hver dag, og jeg deler av det jeg selv kommer over. Av behov for å ha et sted å samle opp nyttige linker og tanker, kom ideen om denne bloggen.

Da jeg i min ungdom studerte IT og deretter sosiologi, syntes jeg begge deler var fascinerende, men jeg så ikke helt for meg hvordan disse skulle kombineres i en jobb. Dette var tidlig på 90-tallet, faktisk mens Internett nærmest var science fiction ennå. Ja, det var endatil før Windows kom. Vi jobbet i kommandobaserte systemer, hvor man måtte vite at for å få en utskrift fra Word Perfect var tastekombinasjonen Shift + F7.

Jeg har to røde tråder i CV-en min, den ene er arbeid med mennesker, og den andre med data. Som forfatter i DataPower Learning var jeg bl.a. med på å skrive bøker i Internett og webdesign. Der fikk jeg også muligheten til å videreutdanne meg til Internettredaktør.

Jeg eksperimenterte med å lage mine første websider på slutten av 90-tallet. Jeg fikk også satt opp et eget diskusjonsforum i phpBB, et verktøy som fortsatt er svært populært i dag. Først i de siste årene kom betegnelsen sosiale medier. Nå var PC med internettilgang allemannseie, og de sosiale verktøyene var blitt mer avanserte og brukervennlige.

Plutselig falt alle brikker på plass for meg. Nå fikk jeg plutselig bruk for både kunnskap om IT og om sosiologi! Teknologien kan brukes til å bygge nettverk mellom mennesker, vi kan sosialiseres og delta i en virtuell verden.

Internett er et enormt informasjonsarkiv, men vel så viktig er menneskene som sitter bak datamaskinene og kommuniserer. Når tanker fra flere settes i sammenheng, dannes nye mønstre og innsikter. Kunnskap som deles med flere, vokser og skaper slutninger man ikke kunne trekke av å sitte og lese seg opp alene.

Jeg er spesielt opptatt av hvordan de sosiale mediene kan brukes internt i virksomheter. Men jeg vil også komme inn på både personlig og samfunnsmessig bruk. Dessuten vil jeg komme med tips til nyttige verktøy og bøker. Jeg vil gi linker til artikler som inspirerer meg, og oppsummere mine egne tanker innimellom.

Nå i det siste har jeg også blitt veldig opptatt av e-bøker og hvordan det vil revolusjonere menneskenes tilgang på kunnskap, og øke mangfoldet av litteratur betraktelig. En grunn til at jeg er opptatt av e-bøker, er at jeg har drevet et lite bokforlag siden 2004, Arkania.

Jeg setter pris på om du deler dine egne synspunkter og relaterte linker i kommentarfeltet. Hvis kunnskap er makt, så er kunnskapsdeling mektigere!

For flere tips om kunnskapsdeling i sosiale medier, følg meg på Twitter:
Follow @krirein

Kristin Over-Rein

En kommentar til Hvem er @krirein?

  1. Theodor sier:

    Hello,
    I am interested in placing a text link at your site.

    If you are interested, please let me know and I’ll provide you with more details.

    Hope to hear from you soon

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *